Beleg in goud en zilver voor een betere vermogensspreiding

Goud: sinds mensenheugenis symbool voor rijkdom

Bijna even lang als er mensen rondlopen op onze planeet, wordt goud gebruikt als ruil- en betaalmiddel. De eerste sporen ervan vinden we duizenden eeuwen vóór J.-C., bij de farao’s. Egypte en het Midden-Oosten behoorden inderdaad tot de eersten om aan goud een monetaire rol te schenken.

Goud heeft vanaf zijn ontdekking altijd bijgedragen tot de welvaart van heel wat beschavingen. Ook vandaag, na een lange geschiedenis vol belangrijke gebeurtenissen zoals de goudstandaard, het Bretton Woods-akkoord, de crisis met de Griekse staatsschuld of de BRRD-richtlijn, blijft goud een edel en kostbaar metaal.

Contact opnemen
Vente de lingots et pièces d'or et d'argent

Waarom goud kopen en erin beleggen?

.

Een veilige belegging

Een goede belegging kiezen? Nooit gemakkelijk! De vrees voor een slechte keuze is reëel. Precies daarom kan het interessant zijn om fysiek goud te kopen. Zijn lange geschiedenis bewijst dat het in onze beschaving een belangrijk materiaal is en zal blijven. Het garandeert u dus een veilige en stabiele belegging. Dat is nogmaals bewezen tijdens de recente crisissen. Goud wordt trouwens een vluchtwaarde genoemd, precies omdat het zo weinig volatiel is. In die zin kunt u tijdens systemische crisissen uw vermogen beschermen door fysiek goud te bezitten, veilig opgeborgen in een bankkluis of toevertrouwd aan een gespecialiseerde instelling.

LBMA, een kwaliteitslabel

Voor een nog betere waarborg met betrekking tot uw plannen biedt Caraor een brede waaier van beleggingen, waaronder gouden LBMA-‘ingots’ (staven). Dit label van de London Bullion Market Association (associatie van banken, fabrikanten en verkopers van goud) certificeert de kwaliteit van de goudstaven die wij verkopen. Het is ook een synoniem voor ethiek en integriteit, zowel wat fabricage als wat verkoop aangaat.

Naast onze ingots bieden we ook vele andere kwaliteitsvolle producten aan collectiemunten (Napoleon, gouden Louis, Sovereign, enz.). We verwelkomen u graag in onze comfortabele kantoren in Genval om u zo goed mogelijk te adviseren, afhankelijk van uw behoeften en verwachtingen.

Een belegging binnen ieders bereik

De andere grote troef van de aankoop van goud is dat deze belegging binnen ieders bereik ligt. De waarde van uw belegging is afhankelijk van het gewicht en van de evolutie van de goudkoers bij uw aankoop. Dankzij de grote variëteit aan vormen (grote of kleine ingots, goudklompjes of ‘nuggets’, munten, …), bepaalt u heel eenvoudig de waarde van wat u wenst te investeren. Dit is helemaal niet voorbehouden voor de vermogenden! Goud ligt binnen het bereik van elke beurs en elke leeftijd.

Beleggen in goud … of in zilver

Goud is niet het enige edelmetaal dat Caraor aanbiedt. Zilver is namelijk – net zoals het gele metaal – een vluchtwaarde: stabiel en weinig onderhevig aan marktschommelingen. Zilver is ook heel betaalbaar en kan een werkelijk interessante belegging op korte en lange termijn zijn. Het is ook complementair met goud, ook al omdat het in tegenstelling tot dat andere edelmetaal moeilijk geconfisqueerd kan worden in crisistijd. Goud werd in het verleden inderdaad al ooit opgevorderd. Dat is niet het geval voor zilver.

Een andere meerwaarde schuilt in de toenemende vraag naar dit metaal terwijl de ontginning ervan afneemt. Dankzij deze twee aspecten zou het geleidelijk in waarde moeten stijgen. Dit is daarom het juiste moment om te beleggen in fysiek zilver en dus een diversificatie van uw beleggingsportefeuille.

Beleg en koop goud en zilver!

Neem contact met ons op voor een afspraak in onze kantoren in Genval. U bent van harte welkom voor een vrijblijvend advies – in alle discretie en vertrouwelijkheid.

Contact opnemen